ponedjeljak, 16. ožujka 2009.

Poslovni hotel Lukić, Jajce

Idejno rješenje za izradu trokatnog poslovnog objekta na lokaciji između vodopada, mosta na Plivi i zgrade AVNOJ-a u Jajcu.


Sadrzaj:


 1. Ponuda
 2. Skice
 3. Tehnicki podaci
 4. Uvjeti
 5. Predujam
 6. Matematika
 7. Zarada
 8. Namjena
 9. Prednosti
 10. Pravne odredbe
 11. KontaktPonudaNudim koncesiju na koristenje nove poslovne zgrade u pripremi djelimicno ili u cijelosti na lokaciji gdje se trenutno nalaze ostaci moje stare obiteljske kuce:

kucaSkiceSkice su radjene amaterski (tako da se vide i neke nerealne linije na pojedinim dijelovima konstrukcije) kao podloga za izradu finalnog projekta i kao ishodiste za kalkulacije troskova, ali mogu odlicno posluziti za predodzbu o gabaritima, izgledu i komunikacijama. Klikanjem na svaku od malih slika dobicete veliku sliku.

Objekat (frontalna strana prema mostu): Objekat Uzduzni presjek (okrenuto prema AVNOJ-u): Uzduzni presjek Poprecni presjek (samo lokali bez ostalih prostorija vidjeno sa zadnje strane od sedre): Poprecni presjek Mjere tlocrt: Mjere tlocrt Rentgen (prikaz kroz zidove): Rentgen Pogled sjeverozapadna strana (izmedju mosta i AVNOJ-a): Pogled sjeverozapadna strana Pogled sjeverna strana (frontalna strana kada se prilazi s mosta): Pogled sjeverna strana Mjere sjeverna strana: Mjere sjeverna strana Sjeverna strana poprecni presjek (unutrasnjost bez prednjeg zida): Sjeverna strana poprecni presjek Pogled sjeverna strana poprecni presjek: Pogled sjeverna strana poprecni presjek Zapadna strana uzduzni presjek perspektiva (do AVNOJ-a, unutrasnjost bez vanjskog zida): Zapadna strana uzduzni presjek perspektiva Zapadna strana uzduzni presjek: Zapadna strana uzduzni presjek Pogled juzna strana (do dvorista, okrenuto prema sedri): Pogled juzna strana Mjere juzna strana: Mjere juzna strana Juzna strana poprecni presjek 1 (unutrasnjost bez vanjskog zida - vide se 3 toaleta, kotlovnica i stepeniste za 3.kat): Juzna strana poprecni presjek 1 Mjere juzna strana poprecni presjek: Mjere juzna strana poprecni presjek Pogled juzna strana poprecni presjek 1: Pogled juzna strana poprecni presjek 1 Juzna strana poprecni presjek 2 (unutrasnjost iza toalêta i kotlovnice - pogled na prostorije): Juzna strana poprecni presjek 2 Istocna strana uzduzni presjek 1 (strana do vodopada bez vanjskog zida): Istocna strana uzduzni presjek 1 Istocna strana uzduzni presjek 2 (strana do vodopada - pogled u prostorije iza stepenista): Istocna strana uzduzni presjek 2 Istocna strana perspektiva uzduzni presjek 1: Istocna strana perspektiva uzduzni presjek 1 Istocna strana perspektiva uzduzni presjek 2: Istocna strana perspektiva uzduzni presjek 2Tehnicki podaciVanjske dimenzije su c:a 7 x 10 metara. Raspolozivi radni prostor po katovima je:

 • 1. kat c:a: 57 m2
 • 2. kat c:a: 48 m2
 • 3. kat c:a: 58 m2

Ukupno c:a 160 m2 poslovnog prostora. U opciji je i varijanta sa c:a 7,5 x 11 metara u tlocrtu sto bi povecalo navedene povrsine za dodatnih 10-ak m2 po svakom katu. Gradnja i sadrzaji:

 • Centralno grijanje
 • Termicka fasada
 • Aluminijska stolarija
 • Struja, voda, kanalizacija, ventilacija i telefon

Ukratko, prvoklasni materijali i prvoklasna gradnja.UvjetiTrazim minimalno:

 • Jednog investitora sa 75 000 € ili
 • Jednog investitora sa 50 000 € i jednog sa 25 000 € ili
 • Tri investitora sa po 25 000 €

Vrijeme exploatacije do 10 godina po cijeni od 2500 € po katu godisnje i pravo prvonajma sljedecih 5 godina po cijeni od 3000 € po katu godisnje, neovisno o kojem se katu radi (znaci maximalno 15 godina sve zajedno). Nakon isteka tih dodatnih 5 godina vrijedice nepovlastene trzisne cijene i zakup prostorija ce biti otvoren za svakoga. Ostavljam otvorenu i mogucnost ukupnog zakupa do 20 godina po cijeni od 2500 € godisnje. U tom slucaju vrijedi start od minimalno 25000 € za prvih 10 godina + 2500 € za svaku sljedecu godinu do napunjenih dodatnih 10 godina maximalno. I u tom slucaju ostaje ponuda prava prvonajma od 5 extra godina po garantiranoj cijeni od 3000 € po katu godisnje (totalno 25 godina). U svim varijantama vrijedi placanje unaprijed za dogovoreni niz godina zakupa i zatim godisnji zakup, tj. godisnje uplate za eventualnih 5 dodatnih godina po zelji. Ugovor sklapam sa najboljim ponudjacem / ponudjacima tj. onim koji ponudi bolju cijenu ili kraci rok exploatacije za isti iznos. Najbolji ponudjac (ili najbrzi ako su sve ponude identicne) osim toga ima pravo i na izbor kata po zelji!PredujamInteresenti sa kojima budem sklopio preliminarni dogovor o potpisivanju definitivnog ugovora moraju racunati na polaganje depozita od 1000 € kao garanciju ozbiljnih namjera. Novac vracam nazad ukoliko dobijem bolju ponudu, ali zadrzavam ukoliko se predomislite i odustanete jer mi na taj nacin ometate komunikaciju sa drugim zainteresiranim licima. Isto tako, iznos depozita ulazi u osnovicu za minimalne uvjete, tj. 25000 € - 1000 € = 24000 € kao ostatak duga.MatematikaKako i koliko se sve to isplati? Evo primjera za jedan kat: 10 godina x 365 dana = 3650 dana 25 000 € / 3650 dana = c:a 6,85 € po danu Ako je lokal otvoren samo izmedju 8:00 i 20:00 to je 12 radnih sati. 6,85 / 12 = c:a 0,57 € po satu za lokal od c:a 50 - 60 m2 (mozda i 60 - 70 m2, ovisno o mjerama u tlocrtu).

cijena
Cijena najma po satu za jedan kat je zapravo jednaka cijeni jednog sladoleda, kesici bombona, salici kave i slicno.
ZaradaNaravno da je razumljivo klasicno retoricko pitanje:"Koliko se moze zaraditi"? Na to pitanje nema odgovora iz jednostavnog razloga jer to ovisi i od djelatnosti koju mislite obavljati i od Vasih poduzetnickih sposobnosti. Moja obitelj je jos od prije II svjetskog rata zaradjivala za zivot u lokalima u prizemlju zgrade. U godinama do ovoga zadnjeg rata namjena se mijenjala tijekom godina i iz osobnog iskustva znam da je realno ocekivati povrat ulozenih sredstava + pristojnu zaradu. Osim vec pomenutog, svaki investitor zadrzava i pravo izdavanja trecim licima ukoliko nemoze ili ne zeli sâm obavljati neku djelatnost. Dakle zakljucno: SVAKI od katova je u stanju prehranjivati MINIMALNO po jednu prosjecnu obitelj.NamjenaSvi se poslovni prostori mogu koristiti za namjene koje odobri opcina - od ugostiteljstva preko trgovine do uredskih prostorija, na primjer:


namjena  
SVAKI od katova ima ZASEBAN ulaz i potpuno je neovisan o preostala 2, no sve je projektirano na taj nacin da se moze koristiti i kao cjelina sto otvara mogucnosti za skoro 200 kvadratnih metara exkluzivnog supermarketa, mini robne kuce ili slicno u samom srcu grada! Ukoliko nemate potrebu za tolikom kvadraturom, svaki kat mozete uzeti sa nekim ortakom ili ortacima i raditi zajedno, odnosno dijeliti prostor.PrednostiRuku na srce, radi se o pravom strateskom cvoristu i jednoj od apsolutno najatraktivnijih i najvrijednijih lokacija u gradu. Komunikacija od centra prema industrijskoj zoni i autobuskoj stanici na jednoj strani, te Pijavicama i dalje na drugoj uz veliki parking ispred objekta je prednost koja kombinira i klijente / kupce koje su samo u prolazu ili namjenski dolaze pjesice, do onih koji dolaze autobusima, automobilima, skuterima ili biciklima.

 

Osim toga, malo je mjesta koja se mogu smatrati dostojnom konkurencijom kada se uzme u obzir frekvencija turista koji raznim povodima dolaze u Jajce i kojima se mogu ponuditi razliciti proizvodi i usluge neovisno o stanovnistvu koje zivi ili gravitira opcini.

  Prikazi vecu kartuPravne odredbeSvi ugovori podlijezu uknjizbi i registraciji sukladno vazecim zakonskim odredbama. Detalje ugovorâ diskutiram samo sa finalnim kandidatima. Prijenos novca iskljucivo putem bankovnog racuna.KontaktSvi zainteresirani mogu me kontaktirati telefonom ili E-mailom. U slucaju potrebe za duzim medjunarodnim razgovorima postoji opcija besplatne veze putem Skype-a.

Telefon / Fax: 00 46 413 290 34
 Mobitel: 00 46 704 134 594
Internet / E-mail: http://www.katakombe.com/cgi-bin/directory/contact_form.cgi
Skype: My status

Vlasnistvo je moje 1/1

P.S.

Mozda nema potrebe, no ipak da naglasim da ne bi bilo zabune:

Spekulante koji su eventualno zainteresirani za otkup u trajno vlasnistvo i one koji bi pokusali ponuditi manje od gore navedenih minimalnih uvjeta molim da ne trose bespotrebno moje vrijeme jer nisam zainteresiran za takve kombinacije.

Tito Lukić